U Sisku su dodijeljeni ugovori vezani uz mjere Programa ruralnog razvoja korisnicima iz Sisačko-moslavačke županije. Ugovore za četiri korisnika uručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Na pomoći Ministarstva poljoprivrede poljoprivrednicima s prostora Sisačko-moslavačke županije koji su pogođeni i potresom zahvalio je župan Ivan Celjak.

-Zahvaljujem na ovom projektu Ministarstvu poljoprivrede jer sam siguran kako će ova sredstva biti utrošena u razvoj poljoprivrede i sve što je potrebno za razvoj ovdašnjih gospodarstava. Važno je da svi ovi poljoprivrednici znaju kako im je Ministarstvo poljoprivrede partner, a to partnerstvo je posebno dokazano tijekom posljednje godine, kad su se intenzivno uključili u sanaciju šteta od potresa – rekao je župan Ivan Celjak.

Detalje ovog projekta predstavila je ministrica Marija Vuković koja je i formalno uručila ugovore korisnicima.

-Htjela bih zahvaliti svima koji prate naše programe potpora. Iz programa ruralnog razvoja u ovu županiju dosad je putem potpora uloženo više od 1,18 milijardi kuna i većina tog iznosa je već isplaćena. Poljoprivrednike smo pratili i putem dohodovinih potpora izravnim plaćanjima. Od 2014. do danas isplaćeno je dodatnih 1,179 milijardi kuna. To sumarno dovodi do ulaganja od čak 2,4 milijarde kuna u ovu županiju – zaključila je ministrica Vučković.

Samo u okviru ove akcije vrijednost potpora koje će ministarstvo isplatiti iznosi 1,2 milijuna kuna, a projekti koji će se njima financirati su u vrijednosti od čak 3,5 milijuna kuna. U ime korisnika potpore Ministarstvu je zahvalio Željko Miroslavljević.