Dani draganića

U veljači bogat program u Zorin domu – premijere, gostujuće predstave, vikend matineje i koncert

Drugi mjesec, nakon skromnijeg siječnja, u Zorin domu će biti ispunjen dobrim predstavama i koncertima. Prva na rasporedu je pretpremijera predstave Semafor, za čiji je tekst zaslužna Petra Cicvarić, a režiju potpisuje Peđa Gvozdić. Riječ je o predstavi o autizmu, a želju da se napravi ovakva predstava izrazile su članice Udruge Frendofon, koja brine o roditeljima i djeci koja imaju poteškoće u razvoju. Pretpremijera je na raspredu u subotu, 5. veljače.

-Ja se već dvije godine bavim istraživanjem samog autizma, iz svih tih priča koje sam čula i skupljala dvije godine je nastao i ovaj tekst. Pokušali smo napraviti toplu, obiteljsku priču, koja će sve ostaviti, na neki način, raznježenima i pomoći shvatiti kakav je to svijet autizma, rekla je Petra Cicvarić.

-Htjeli smo maknuti stigmu s autizma. Mislim da smo napravili stvarno jednu jaku glumačku predstavu. Cijeli kompletan profesionalni ansambl je u predstavi plus dvoje glumaca, to su Ana Šantar i Nikola Nedić, istaknuo je Peđa Gvozdić.

U petak, 11. veljače na repertoaru je koncert duo Hojsak i Novosel i Pero Galić. Održat će se i dvije vikend matineje za djecu, prva predstava će biti Vuka se ne bojim ja, a druga U potrazi za slovom R. U Goste dolazi i predstava požeškog kazališta Gija u njedrima. Krajem mjeseca u Zorin domu će biti premijera predstave Dislike, koja se do sad prikazivala u osnovnim školama Karlovačke županije. Ovo će biti 25. put da predstava igra.

-Kad sam krenula malo istraživati o tom cyberbullyingu, odnosno zlostavljanju na društvenim mrežama, zapravo sam shvatila koliko je to teška tema i nažalost čest slučaj. Jako puno mi se roditelja javilo koju su imali iskustva sa svojom djecom koja su prošla takvu vrstu zlostavljanja i jednostavno smo zaključili kako je to predstava koju moramo napraviti, rekla je Cicvarić.

U svemu ovome možete uživati, no samo uz pridržavanje svih propisanih mjera.

Cijeli program je dostupan i na web stranicama Zorin doma.