Dani draganića

Luščić dobiva školu, vrtić, starački dom, bazen, uslužni centar i tržnicu, stambene zgrade, park, trg… – Realizacija u fazama

Škola, vrtić, dom umirovljenika, višestambene zgrade, trg, bazenski kompleks, park… tako bi prostor nekadašnje vojarne Luščić trebao izgledati u budućnosti. Sadržaje u njemu predvidio Urbanistički plan uređenja, što će se sutra naći pred gradskim vijećnicima.

Njegovim usvajanjem, pojasnila je danas pročelnica Vesna Ribar, bit će stvoreni planski preduvjeti za promjenu javnih površina i javnih sadržaja.

KARLOVACKO

– Nakon donošenja UPU, kreće se u projektiranje dječjeg vrtića. Kapacitet vrtića je planiran do maksimalno 350 djece, odnosno 20 odgojno obrazovnih skupina. Planirana je škola sa sadržajima trodijelne dvorane i otvorenih sportskih terena, kapaciteta do 600 učenika. Tu su još javni park, dom umirovljenika, bazenski kompleks, uslužni centar s tržnicom kao i  višenamjenski sportsko rekreacijski kompleks s dodatnim sadržajima, podzemne garaže i sve što je potrebno za život stanovnika novog kvarta, ali i ostalih dijelova grad, rekla je Ribar.

U tom novom kvartu, različitih sadržaja bit će još: javni park, dom umirovljenika, bazenski kompleks, uslužni centar s tržnicom, višenamjenski – sportsko rekreacijski kompleks s dodatnim sadržajima, podzemne garaže…

Novi kvart nastajat će u fazama, a za sad je Grad predvidio novac za izradu projektne dokumentacije za vrtić, školu i glavnu prometnicu. Planiran je i nastavak gradskog prstena s rotorom u Šestićevoj ulici.