KABA

Emil Črne nastavlja voditi Karlovačku građansku gardu

Karlovačka građanska garda održala je izbornu skupštinu u Zorin domu. Emil Črne nastavlja četverogodišnji mandat zapovjednika Karlovačke građanske garde.

– Puno sam svoje snage utrošio na rad Karlovačke građanske garde, da to ne volim ne bih niti to radio. Činim to iz velikog zadovoljstva i velike ljubavi za grad Karlovac i Republiku Hrvatsku, predstavljajući ih na najbolji način na koji to mogu, kako ja tako i ostali članovi garde, rekao je zapovjednik Črne.

Garda sada broji 24 aktivnih članova, sedam je pričuvnih članova i osam počasnih. Časnik garde Dominik Ban ovdje je od samog osnutka.

– Davne 1996. godine kada se garda formirala ponukalo me to da svojim doprinosom dam na promociji grada Karlovca i tadašnje 110. brigade koja je obranila Karlovac. Toliko sam to zavolio da sam ostao pripadnik gotovo punih 26 godina, kaže nam časnik Ban.

Prošle je godine primljeno četvero mlađih članova, a mjesta za nove još ima, posebno pozivaju mlade od 18- 30 godina. Nova članica garde je Danijela Dojčić koja je tu od listopada prošle godine. U Karlovac je doselila prije dvije godine iz Severina na Kupi a na novu uniformu se još navikava.

– Malo sam još ukočena jer mi je novo, ali sam ponosna da smijem nositi to i da sam član ove garde, rekla je Dojčić.

Garda godišnje ima stotinjak različitih aktivnosti, te nerijetko putuju u druge gradove i inozemstvo kako bi predstavili grad Karlovac i Karlovačku županiju.

 

omicron