Obiteljski centar Podružnica CZSS Karlovac kreće sa školom za roditelje sa ciljem njihovog osnaživanja

Krajem mjeseca, 23. veljače, Obiteljski centar Podružnica Centra za socijalnu skrb Karlovac kreće s novim programom (P)Ostani dobar roditelj! Cilj programa je njegovanje pozitivnog roditeljstva, a namijenjen je roditeljima djece od rođenja pa do 18 godine života. Škola se sastoji od devet susreta radioničkog tipa s trajanjem od 90 minuta. Provodit će se paralelno dvije manje skupine  u prostorijama Obiteljskog centra. Neke od tema koje će se obrađivati su: Kako stvoriti dobre obiteljske odnose i zajedništvo, razviti samopouzdanje i samovrijednosti. Pričati će se i o roditeljskim strahovima, postavljanju granica djeci.

-Roditelji često imaju pitanja granica, što smijemo napraviti, kako određivati nagrade, a kako kazne, što od kazni smijemo primjenjivati,a što ne smijemo. Roditelji su često u dvojbama da li nešto smiju napraviti, kao nešto napraviti a da dijetetu ne uskrate odnos roditelj – dijete, odnosno da ne nagrde taj odnos, rekao je Ivan Delić iz obiteljskog centra Karlovac.

Ovakve radionice su bitne, jer se roditelji danas nalaze pred brojnim upitnicima. Naime, formalnog, pa niti neformalnog obrazovanja kako biti dobar roditelj nema.

-Fali nam to obrazovanje. Ja uvijek kažem da postoje normativi za mnoga zanimanja, koja su puno manje bitna, a za roditelje ne postoje. Ovo je naš pokušaj da osnažimo roditelje, kazao je Delić.

Roditelji se na radionice mogu prijaviti na radionice telefonski na broj 047/411-446 ili 099/30 68 526, odnosno mailom css-karlovac oc@socskrb.hr