Dani draganića

U SUVAG-u Karlovac radovi u tijeku – novi prostor, audiometrija i senzorna dvorana za bebe od rujna 2023.

U zgradi Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac radovi su u tijeku, nadograđuje se prostor s ciljem kvalitetnijeg rada i boravka. U tijeku je druga faza radova, a najveći dio financira Karlovačka županija iz decentraliziranih sredstava.

Projekt kojim se nadograđuje poliklinika SUVAG Karlovac je vrijedan 4,7 milijuna kuna i kroz tri faze radova trebao bi završiti do rujna 2023. godine. Zašto nadograđuju podsjetila nas je ravnateljica Vesna Pavlačić:

– Kompletna uprava se seli gore. Dobit ćemo mogućnost da imamo audiometriju, koju mi kao ustanova koja se bavi sluhom trebamo imati. Također ćemo imati jednu senzornu dvoranu baš za bebe.

U suvag-u Karlovac radi 15-ak logopeda. Jedan stručni tim dva puta tjedno odlazi u Slunj kako bi bili na usluzi svima koji trebaju pomoć. Na rapolaganju su i tamošnjoj školi, i vrtiću. Ravnateljicu smo upitali hoće li krenuti i na Ogulinsko područje s obzirom da su potrebe velike.

– Bolnica Ogulin ima zaposlenog logopeda pa to područje nije došlo u naš centar pažnje kad smo razgovarali o mogućnostima u Slunju. Kompletna dijagnostika malene djece, odraslih pacijanata i sve za potrebe oblika školovanja iz Ogulina dolaze u Karlovac. Otvorena je neka mogućnost bolje organizacije i suradnje. Ostavljam to Karlovačkoj županiji. Mislim da bi Županija, bolnica Ogulin i SUVAG mogli dogovoriti da to bude bolje za korisnike usluga, da manje putuju, da im bude više pri ruci i da to bude što bolje sve organizirano, kaže Pavlačić.

Sve je više djece s razvojnim jezičnim poremećajima, potvrđuje ravnateljica Pavlačić.