Dani draganića

Otvoreno reciklažno dvorište u Generalskom Stolu

Od petka svi žitelji ovog kraja u novom reciklažnom dvorištu mogu potpuno besplatno odvojiti više od 40 vrste otpada

Na prostoru Generalskog Stola svečano je otvoreno reciklažno dvorište što je samo jedan od projekata lokalne vlasti kojima žele podići standard života građana. Cijeli projekt vrijedan čak 2,7 milijuna kuna predstavio je načelnik općine Generalski Stol Alen Halar. Naglasio je i kako je ovo iznimno značajna akcija jer općina ima veliki turistički potencijal, te joj je zaštita okoliša iznimno važna.

-Investicija u ovo reciklažno dvorište iznosi 2,7 milijuna kuna, a sufinancirana je od Ministrarstva zaštite okoliša sa 2,2 milijuna. Ostatak je osigurala općina Generalski Stol. Svi žitelji ovih prostora u petak mogu krenuti sa korištenjem i razdvajanjem otpada – rekao je Alen Halar, načelnik općine Generalski Stol.

Projekt reciklažnog dvorišta u Generalskom Stolu nadalje će voditi tvrtka Čistoća iz Duge Rese.

-Nakon Duge Rese ovo je drugo reciklažno dvorište kojim upravljamo. Pozivamo sve korisnike iz Generalskog Stola da dođu u reciklažno dvorište gdje mogu odvojeno odložiti više od 40 vrsta otpada i to potpuno besplatno – rekla je Josipa Škrtić Pucarević, direktorica Čistoće Duga Resa.

Zdravko Bičak, foto Filip Granić