Dani draganića

Prošli mjesec vozači na cestama u Karlovačkoj županiji nanizali 3.660 prometnih prekršaja; nekima vozačka oduzeta, a nekima – ukinuta

Prosječno 118 prometnih prekršaja dnevno napravili su vozači na cestama u Karlovačkoj županiji prošli mjesec. I to onih u čijem ih je činjenju zatekla policija. Jer čak 3.660 prometnih prekršaja sankcionirano je prošli mjesec na cestama u Karlovačkoj županiji.

– U siječnju 2022. godine tijekom svojih redovnih zadaća policijski službenici ukupno su sankcionirali 3660 prekršaja u prometu bez prometnih nesreća, a najviše su sankcionirani prekršaji vozača počinjeni zbog nepropisne brzine koja je ujedno i najčešći uzrok prometnih nesreća i to 1578 prekršaja ili 43,1% od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja, kazala je Katarina Nadia Požega iz PU karlovačke.

I dok je prevelika brzina uvjerljivo najčešći prekršaj, nije vozačima strano sjesti za volan premda su popili – učinilo ih je to 116, ne vezati se – njih 387, pričati na mobitel – 234, voziti neregistrirano vozilo  – učinilo ih je to 29, voziti bez položenog vozačkog – njih 16 ili voziti iako im je vozačka oduzeta, što je učinilo njih 20. A bilo je i onih kojima je vozačka – ukinuta.

– Tijekom siječnja 2022. godine Policijska uprava karlovačka donijela je 10 Rješenja o ukidanju vozačke dozvole za vozače koji su sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama prikupili negativne prekršajne bodove  – u siječnju 2021. godine pet, rekla je Požega.

(LJ.Z., foto arhiva Trenda)