KABA

Na Europski kickboxing kup u Karlovac stiglo 2.000 natjecatelja iz cijelog svijeta

Započelo je 12. izdanje Europskog kupa Karlovac Open 2022. Sve je krenulo još jučer borbama za početničke kategorije, no glavni dio kupa su borbe u Point fightingu, kick lightu i lightu te u ringovima koje se odvijaju danas i sutra u dvorani Mladost i dvorani Ekonomske škole. Tako je u Karlovac na njegov najveći sportski događaj kojeg organizira Kickboxing klub Tigar stiglo oko 2.000 natjecatelja iz 30-ak zemalja. Podsjetimo, riječ je o turniru koji se boduje za rangiranje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, kategoriziran je od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, te na njega dolaze ponajbolji sportaši, odnosno reprezentacija sa svojim najjačim natjecateljima.

Nažalost, gledatelji u dvoranama nisu dopušteni, jer se natjecatelje žele maksimalno zaštititi. Oni moraju imati Covid potvrde ili negativan test.

Na samo otvorenje turnira stigli su Predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić, izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, izaslanica Ministarstva Turizma i sporta Olja Jurlina, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, kao i predstavnici karlovačkih športskih zajednica, predstavnici Kosova i drugi.

 

 

 

 

omicron