U Nacionalnom svetištu svetog Josipa održana akcija “Liječenje duše i tijela”

Povodom Dana bolesnika i blagdana Gospe Lurdske u subotu, 12. veljače, u prostorima Nacionalnog svetišta svetog Josipa održala se akcija “Liječenje duše i tijela”, odnosno akcija duševno-tjelesne brige za starije i bolesne, a glavni je organizator bio Caritas Župe BDM Snježne na Dubovcu. U Pastoralnom centru Svetišta tri su liječnice – Marinela Somek, Monika Pranjić i Maja Maradin bile na raspolaganju za bilo kakav liječnički savjet ili jednostavno riječi ohrabrenja starijima i bolesnima koji su došli vidjeti kakvo im je zdravstveno stanje.

Medicinske sestre Irena Rački, Marijana Stipković i Lukrecia Petrić mjerile su krvni tlak i razinu šećera u krvi svima koji su došli u Pastoralni centar. Istovremeno, „liječnici duše” – svećenici Zlatko Golubić, Dragutin Šengula i Antun Sente, ml. – bili su na raspolaganju za svetu ispovijed. Članovi zajednice mladih ZAMAK vrijedno su posluživali posjetitelje kavom, čajem ili kojim drugim pićem.

Nakon provjeravanja zdravstvenog stanja, čišćenja duše u sakramentu ispovijedi i ugodnog međusobnog druženja, organizatori i korisnici usluga, tj. posjetitelji, uputili su se na misno slavlje u Nacionalno svetište svetog Josipa. Svetu misu je predslavio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor, a pjevanje su animirali članovi zbora mladih „Agape”. Starijima je pružen i sakrament bolesničkog pomazanja.