Dani draganića

Birač javno Gradu i ViK-u: Što je s kanalizacijom u Turanjskom Poloju, je li novac potrošen u druge svrhe?

– Je li moguće da je dio sredstava otišao u druge svrhe? Pitanje je koje gradski vijećnik Dimitrije Birač postavlja gradskoj vlasti, ali i ViK-u zbog projekta Aglomeracije u ulici Turanjski Poloj. Naime, Birač pita, s obzirom na nagađanja, je li dio sredstava predviđenih za gradnju kanalizacije u dotičnoj ulici potrošen za neke druge svrhe pa je projekt bitno izmijenjen.
Iz obrazloženja i fotografije izvedbenog projekta koje je dobio kao odgovor iz tvrtke Vodovod i kanalizacija Birač kaže da nisu vidljive bitne stvari.
-Tako se iz ovog nacrta ne može iščitati gdje će se završiti kanalizacija iz Turanjskog Poloja. Neće valjda u Korani? Nedostaje dio projekta. Također, gdje završava odvodnja kanalizacijskih sustava? S obzirom na to da ne ide do kraja ulice. Dalje, iako je u legendi naveden postojeći kolektor, u dokumentu ga nema. Gdje je? Konačno, što je s biorotorom? Ide li se u uklanjanje postojećeg u potpunosti ili se zatrpava? I ovdje nedostaje dio projekta. U vezi potonjeg je zanimljivo da taj biorotor i ne ispunjava svoju izvornu funkciju, nego služi kao septička jama.