Dani draganića

Iz ViK-a odgovorili Biraču: Sva sredstva troše se namjenski, sustav odvodnje iz ulice Turanjski Poloj neće završiti u Korani, već u pročistaču otpadnih voda

Nakon što je Dimitrije Birač javno tražio odgovore na pitanja o izgradnji kanalizacije u Turanjskom Poloju javni odgovori stigli su iz Vodovoda i kanalizacije. U odgovoru navode kako je projekt Aglomeracije usmjeren na podizanje komunalnog standarda, kvalitetu života, zaštitu voda i okoliša.

Sustav odvodnje iz ulice Turanjski Poloj neće završiti u rijeci Korani, već se spaja na južni kolektor koji prolazi kroz naselje Turanj, a završava na pročistaču otpadnih voda u Gornjem Mekušju.

KARLOVACKO

Vodovod i kanalizacija zaprimila je upit od Grada  Karlovca 27.1., te smo im dostavili informacije 28.1.2022., uz napomenu da  g. Biraču, kao i svakom drugom  građaninu, stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja. Do danas nam se nije obratio.

Što se tiče biorotora, na izvedenu kanalizaciju u Poloju, spojit će se revizijsko okno ispred bio rotora na koje je spojeno više objekata. Nakon prespajanja na novu kanalizaciju, dosadašnji bio rotor sa ogradom će se ukloniti.

Podsjećamo da je ovaj projekt vrijedan preko 400 milijuna kuna, da će unaprijediti komunalnu infrastrukturu i kvalitetu života  u ukupno 14 naselja na području Karlovca. Duge Rese i Barilovića, da je prošao sve moguće kontrole i odobrenja od nadležnih tijela, kako EU tako i nacionalnih,  te da se sva sredstva za njegovu  realizaciju troše strogo namjenski, izvijestili su iz ViK-a.