KABA

Karlovački osnovnoškolci pokazuju svoja umijeća na Lidranu u Zorin domu

U Zorin domu se održava smotra Lidrano na kojoj učenici iz 8 osnovnih škola grada Karlovca pokazuju svoja umijeća. Domaćin je OŠ Banija. Nakon pauza i prošlogodišnjeg online Lidrana konačno se smotra održava uživo, na radost učenika i nastavnika.

– Ovo stvaralaštvo mora se prezentirati uživo, ne može ništa nadoknaditi živu riječ i stoga smo sretni da možemo biti u ovom hramu kulture, Zorin domu, rekla je ravnateljica OŠ Banija Antonija Mastelić Milanović.

Učenici nastupaju pojedinačno, interpretiranjem monologa i poezije te novinarskim i literarnim stvaralaštvom. Grupni scenski nastupi ove godine još nisu zaživjeli. Iz OŠ Banija na Lidranu sudjeluje 15 učenika, a na razini svih osam škola tu je 60 učenika.

Lorena Ivšić iz 7. razreda OŠ Mahično pripremila je scenski nastup kazivanje poezije i novinarski rad te sudjeluje u radijskoj emisiji. Već je nekoliko godina zaredom sudionica na Lidranu.

– Ne očekujem ništa, važno mi je sudjelovati, sretni smo svi što možemo uživo sudjelovati a ne online, kazala je Lorena Ivšić.

Lorenin mlađi kolega, Ivan Tojfel iz 2. razreda OŠ Hrnetić sudjeluje s radijskom dramom ‘Tri praščića’ za što su se kaže nam pripremali dvije godine. Ovo mu je prvi nastup na Lidranu i vrlo je uzbuđen.

– Očekujem da ćemo se sviđati drugima, rekao je učenik Ivan Tojfel.