KABA

Krašić pun smeća razbacanog uokolo: ‘Ovaj sveti Stepinčev kraj zaista zaslužuje bolje!’

Karlovčanin Mladen Kuka u nedjeljnoj je šetnji po općini Krašić naišao na hrpu smeća razbacanog po prirodi. Na otprilike pola kilometra od ulaza u općinu Krašić iz smjera Karlovca razbacane su vreće smeća, što plastike što drugog otpadnog materijala. Kuka napominje da to nije njegov prvi takav susret sa smećem u prirodi ovdje i već je obavijestio upravu općine Krašić, nakon čega smeće nije odvezeno već je bagerom ili nekim drugim načinom pogurano na jednu hrpu.

– To je ko na Jakuševcu, rekao nam je Kuka zabrinut da bi smeće moglo završiti u Kupi a potom i u Karlovcu ili Sisku. O ovom ekološkom incidentu Kuka je obavijestio i javnost putem Facebooka prozivajući gradonačelnika općine za ovakvo stanje:

– Nažalost stanje je po pitanju ekologije i zaštite prirode i dalje je više nego kaotično! Ovaj sveti Stepinčev kraj zaista zaslužuje bolje! Zaslužuje bolju vlast i brigu o prirodnim ljepotama svetog kraja? Ako gospodo niste sposobni brinuti o svetom kraju i štovati blaženikov kraj odstupite sa vlasti i pustite one koji to MOGU i ZNAJU! O D M A H!, napisao je Mladen Kuka uz popratne fotografije.