Od studenog karlovačku Čistoću vodi Ivan Polović, i bivši direktor te tvrtke i više puta vršitelj dužnosti direktora, no, čini se da to neće još dugo činiti. Jer, ovu gradsku tvrtku, osim izazova s novim načinom gospodarenja otpadom, čeka i novi natječaj za izbor njenog čelnika. U gradskim kuloarima, kao što je to u Karlovcu već odavno uobičajeno, mjesecima se barata imenima potencijalnih direktora Čistoće, dvojice pogotovo – nekadašnjeg direktora, Nikole Rogoza, te sadašnjeg zaposlenika, Vlatka Ivke.

No, gradonačelnik Damir Mandić, jedini član Skupštine ovog društva, potvrđuje samo da Grad sa Čistoćom nema problema. Privremeni direktor i tvrtka dobro rade

– U ovom trenutku tvrtka Čistoća i g. Polović, koji je privremeni direktor, zaista radi dobro. I s te strane, ako govorimo o direktoru kao ključnoj osobi, to što je on privremeni direktor, ne vidi se kao poseban problem. Imamo suradnju s njima, sve aktivnosti koje se provode, su iskoordinirane, priča Mandić.
Ipak, kao Skupština Čistoće d.o.o. najavljuje da tvrtku uskoro čeka natječaj za izbor i imenovanje direktora.

– Ono što ja u ovom trenutku mogu reći je da će sigurno kroz nekih mjesec dana natječaj biti objavljen. Vidjet ćemo kako ćemo i na koji način promišljati budućnost tvrtke. Ja vjerujem da će tu biti zainteresiranih. Ono što tvrtku čeka, i čini mi se da ta osoba koja dođe na mjesto direktora su dvije razine: jedna je uspostava infrastrukture i potpuno novog sustava odlaganja i gospodarenja otpadom, a druga je vezana uz deponij Ilovac, što je poseban izazov za sve nas u gradu. Činjenica je da je CGO ponovo u javnoj nabav i i da to sve nas tjera u neko privremeno rješenje jer cijela strategija gospodarenja otpadom je bila koncipirana na način da će CGO profunkcionirati. To sad kasni tako da ćemo morati svi tražiti neka druga rješenja. Tako da ja vjerujem kroz nekih mjesec dana će biti natječaj, a onda ćemo dalje vidjeti, veli Mandić.

I dok je Vlatko Ivka, predsjednik županijskog DP-a, za Trend prije nekoliko mjeseci potvrdio da je zainteresiran za mjesto direktora Čistoće i da će se i on i članovi DP-a javljati na natječaje za direktore gradskih tvrtki, ne zbog političke trgovine i presudne dvije ruke u Vijeću, nego sposobnosti, dobri poznavatelji prilika u HDZ-u tvrde da Mandić priželjkuje na tom mjestu Nikolu Rogoza, koji je prije dvije godine podnio ostavku na direktorsko mjesto u ViK-u i iz gradskog otišao u privatni sektor. No, gradonačelnik javno svoje mišljenje ne iznosi.

– Ono što ja mogu reći u ovom trenutku, stvarno stav mene kao gradonačelnika i skupštine društva, u konačnici HDZ-a, a u ovom slučaju možemo govoriti i o umirovljenicima i DP-u, da moramo stvarno pronaći osobu koja će stvarno poznavati sustav i znati odgovoriti svim zahtjevima, kaže Mandić

Tko će to znati odgovoriti svim zahtjevima: sadašnji zaposlenik, nekadašnji direktor, ili, pak, netko treći, znat ćemo nakon javnog natječaja. Formalnog ili stvarnog.