KABA

2CELLOS objavili novi spot i osvojili tri nominacije za Porin

„Dedicated“, šesti studijski album 2CELLOS iz 2021. godine dobio je  i svoj nastavak – „Dedicated (Extended edition)“ (Sony Masterworks/Menart). Povodom proslave desete godišnjice 2CELLOS, na proširenom izdanju albuma su tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje umijeće u sviranju bez granica. Ovoga su puta odabrali prekrasnu pjesmu Eda Sheerana “Castle on the Hill,” The Beatles  “Yesterday” i Linkin Park “Castle of Glass”!

Prošireno izdanje prati i spot u predivnim vizurama pored Trsta u Italiji.

Hvaljeni album “Dedicated” osvojio je i tri nominacije za glazbenu nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) dok je pjesma “Demons” nominirana u kategoriji najbolje instrumentalne izvedbe! Dobitnike Porina ćemo saznati 25. ožujka, baš uoči početka dugoiščekivane 2CELLOS Dedicated svjetske turneje koja počinje u SAD-u 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Areni, a uključuje i lokacije kao što su New York’s Barclays Center i Los Angeles’ Hollywood Bowl.

Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.

Nakon što su si uzeli vremena za svoje uspješne solo projekte, vrijeme u pandemiji iskoristili su za to da se ponovno povežu, uđu u studio i snime pop himne i bezvremenske rok pjesme.  Proces aranžiranja se temelji na kombinaciji instinkta, proučavanja, vježbe…2CELLOS su istražili raznoliki katalog i odabranim pjesmama dali svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši sve granice.

Među pjesama koje su obradili su “bad guy” Billie Eilish, “Shallow” Lady Gaga, “Halo”  Beyonce, “Livin’ on a Prayer,”  Bon Jovi, “Cryin'” Aerosmith, “Demons” Imagine Dragons, “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses, “Wherever I Go”  OneRepublic, “Sound of Silence” Simon and Garfunkel.

-Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.

Albumom “Dedicated”  2CELLOS slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja.

 

2CELLOS – DEDICATED (EXTENDED EDITION)

 1. Wherever I Go (OneRepublic)
 2. bad guy (Billie Eilish)
 3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
 4. Castle on the Hill (Ed Sheeran)**
 5. Halo (Beyoncé)
 6. Shallow (Lady Gaga)
 7. Demons (Imagine Dragons)
 8. Castle of Glass (Linkin Park)**
 9. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
 10. Cryin’ (Aerosmith)
 11. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
 12. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)
 13. Yesterday (The Beatles)**