Dani draganića

Karlovačka županija dodijelila 445 tisuća kuna 10 udruga civilnog društva

U Karlovačkoj županiji deset organizacija civilnog društva koje se bave društveno osjetljivim skupinama potpisale su ugovore za financiranje institucionalne podrške, za što je Karlovačka županija osigurala 445 tisuća kuna. Posljednjih 6 godina županija je izdvajala 397 tisuća kuna, a ove godine je taj iznos po prvi puta povećan. Također, ranije je financirano sedam udruga a sada su dodane još četiri udruge koje imaju mogućnost dobivanja financijskih sredstava.

Uvjete natječaja su zadovoljile sljedeće udruge: Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Društvo multiple skleroze Karlovačke županije, Ženska grupa Korak, Udruga djece s teškoćama u razvoju Radost, Udruga Milosrđe, Udruga gluhih i nagluhih Karlovačke županije, Udruga Jak kao Jakov, Udruga Zvončići, Udruga Frendofon i udruga Rajska ptica koja je dobila financijsku podršku za aktivnosti.

U ožujku kreće natječaj za financiranje drugih aktivnosti udruga civilnog društva, kazala je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i pozvala sve koji žele da se prijave.