Dani draganića

U karlovačkom Centru za mlade održana Interkulturalna večer na temu Egipta

Istovremeno otvorena je i izložba kreativnih radova djece i mladih iz sirijskih obitelji koje žive u Karlovcu

U karlovačkom Centru za mlade održana je Interkulturalna večer na temu Egipta. Tom prilikom otvorena je i izložba kreativnih radova djece i mladih iz sirijskih obitelji koje žive u Karlovcu. Cijeli projekt predstavila je Kristina Tonžetić koordinatorica međunarodnih aktivnosti.

-U Centru za mlade održavamo Interkulturalnu večer, a sve je u okviru EU projekta. Naša volonterka je iz Egipta  i ona će pričati po čemu je Egipat spacifičan, ali i zašto je ona ovdje u Karlovcu. Kako ona priča arapski time radimo i na integraciji sirijskih obitelji koje danas žive u Karlovcu – rekla je Katarina Tonžetić, koordinatorica međunarodnih aktivnosti u Carpe Diem-u.

Svoj rad unutar ovog projekta predstavila je i volonterka iz Egipta.

-Trebalo bi ovo biti predstavljanje Egipta iz mog kuta, ali i svih razloga zašto sam došla u Karlovac. Vjerujem kako će svima biti zabavno i nadam se da će svi uživati. Otkad sam došla ovdje svi ljudi su bili vrlo prijateljski raspoloženi, a ja se osjećam kao doma. Karlovac je vrlo lijep grad i uživam ovdje. Ostat ću ovdje do kraja godine, a nadam se i duže vrijeme  – rekla je Amena Nasreldin, volonterka u Centru za mlade.