Dani draganića

Sredstva osigurana, čeka se odluka „skate vijeća“

Sve je krenulo simpatičnim pismom koje su djeca iz ulice ubacila gradonačelniku u poštanski sandučić, a sad je vrijeme da se krene i u realizaciju projekta.

-Nakon uspješnih pregovora, gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je mlade predstavnike Radničke ulice na sastanak na temu izgradnje skate parka. Naime, slijedom njihove inicijative izrađen je glavni projekt, a sredstva za ovaj dio projekta osigurana su u Proračunu grada Jastrebarskog u iznosu od 300 tisuća kuna, dok će s 200 tisuća kuna projekt sufinancirati Zagrebačka županija, izvijestili su iz Grada.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je svoje mlade sugrađane da zajedno s ostalim stanarima ulice odluče hoće li se graditi već razrađeno rješenje skate parka ili nešto drugačije, poput pump tracka.

-Pohvalno je reći i da su mlade Jaskanke i Jaskanci odmah izrazili želju da se projektom obuhvate sve dobne skupine pa su zadovoljni rješenjem koje u daljnjoj fazi predviđa i izgradnju dječjeg igrališta te uređenje samog okoliša. O rješenju su osim s gradonačelnikom razgovarali i s Damirom Krajnikom s Arhitektonskog fakulteta koji je izradio glavni projekt te sa zamjenicom gradonačelnika Nikolinom Ribarić i predstavnicima gradskih službi.

Predstavnici Radničke obvezali su se anketirati susjede i uskoro se javiti s povratnom informacijom te dati zeleno svjetlo za početak realizacije projekta.