Dani draganića

Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića slavi 184. rođendan

Karlovačka Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića slavi 184. rođendan. Tim povodom pripremili su izložbu „180 godina djelovanja Matice hrvatske“. Možete je pogledati od 1. do 19. ožujka u Izložbenom salonu Ljudevita Šestića u radnom vremenu knjižnice.

Za sve ljubitelje pisane riječi organiziraju i književni susret s Julijanom Matanović, istaknutom hrvatskom književnicom i književnom povjesničarkom. Moderatorica susreta bit će Hrvojka Božić. Suorganizator događaja je Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu. Književni susret počinje 1. ožujka u 18 sati u Ilirskoj dvorani knjižnice.

– Julijana Matanović mnogima je poznata, vjerujem više čak profesorima hrvatskog jezika jer je od 1994. pa do odlaska u mirovinu radila na odsjeku za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a još uvijek uređuje književni časopis ‘Republika’. Naši korisnici knjižnice znaju je po proznim knjigama u kojima piše ispovjednim autobiografskim tonom, dakle vrlo tople knjige što je osobito ženskim korisnicama drago. Među najposuđivanijima njenim knjigama je ‘Samo majka i kći’, rekla nam je Kristina Čunović, zamjenica ravnateljice.