KABA

Karlovački cener i ovog lipnja u Karlovcu, očekuje se rekordni broj trkača

Niti ove godine Karlovac i Karlovčani neće biti zakinut za svoj najveći sportski događaj – Karlovački cener. Riječ je o jubilarnom, 10. izdanju, koje bi trebalo okupiti najveći broj trkača i velikih imena iz svijeta atletike. Ovogodišnji Cener, koji je u kalendaru Svjetske atletske federacije, održat će se 9. i 10. lipnja.

-Naša utrka, prije dvije godine je dobila status „World Athletics Bronze Label Race“ kao prva takva u Hrvatskoj. Taj status smo zadržali, nastavljamo dalje. Prijave su otvorene, kazao je organizator Robert Franjković.

Kao i prijašnjih godina, osim najposjećenije utrke održat će se i druge. U četvrtak karlovačka milja i dječje utrke na Vunskom polju, a u petak, 10. lipnja Cener, elitna utrka i štafeta.

Kad su krenuli s organizacijom Cenera 2012. godine, nisu ni očekivali u kakav će se sportski spektakl on pretvoriti, govori Franjković

-Prije je start i cilj bio kod Karlovačke banke, na sjecištu Radićeve i Ulice Ivana Gorana Kovačića. Tamo smo bili prve 4 godine i krug je bio 2 i pol kilometra – trčala su se četiri kruga. Na prvom karlovačkom ceneru je trčalo 160 trkača, od čega nekih 20-ak Karlovčana. Sada smo prešli brojku od 1.000, a trči preko 300 Karlovčana. Petu godinu smo se prebacili na Trga bana Jelačića, a prošle godine smo prvi put bili kod Sportske dvorane. Tamo ćemo biti i ove godine, rekao je.

Ove godine očekuju rekordni broj trkača, njih oko 1.500,  a još su u pregovorima s poznatim imenima iz svijeta atletike, koji bi trebali doći u Karlovac.