Dani draganića

Put Doris Karamatić – od klasike do heavy metala na harfi

Akademska glazbenica harfistica Doris Karamatić harfu vidi kao instrument koji može dati puno više od anđeoskog zvuka, kako ga većina doživljava. Tako se u njenom repertoaru nalazi ne samo klasika, nego i svi ostali žanrovi poput rocka, heavy metala i jazza.

Za Doris Karamatić specifično je da spaja naizgled nespojivo. Vidljivo je to u pjesmama raznovrsnih žanrova koje izvodi na harfi, u suradnjama s raznim izvođačima te načinima prezentacije harfe kroz različite forme koje uvelike odstupaju od klasičnih koncerata. Repertoar obuhvaća klasiku, pop, rock, jazz i heavy metal.

Pandemija je mnogim glazbenicima uskratila dotadašnje načine interakcije s publikom, ali Doris je preoznala priliku za neke nove oblike. Ostvarila je i neke svjetske uspjehe, ne maknuvši se iz Zagreba, gdje živi. Sudjelovala je na međunarodnim online festivalima.

Među brojnim projektima koje je pokrenula je višegodišnji stand up „Me, myself and harp“, s kojim će nastupiti 4. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici, a nada se uskoro i nastupu u Karlovcu.

Više o ovoj osebujnoj glazbenici saznajte u emisiji Ravnopravni među nama u srijedu u 16 sati i 10 minuta.