Dani draganića

Suđenje u “slučaju rukomet” i danas odgođeno – nije došao predstavnik HRK Karlovac, novo ročište u travnju

Suđenje u “slučaju rukomet” ni danas nije odmaklo dalje od početka: ročište je ponovo odgođeno jer se nije pojavio predstavnik HRK Karlovca.

Optužnicom su obuhvaćeni HRK Karlovac, RK Dubovac, Karlovačka športska zajednica, Taekwondo klub Švarča i karlovačka HVIDRA, te ključni ljudi tih udruga u 2007. i 2008., perioda na koji se optužnica odnosi: Dubravko Strnić iz HRK Karlovac, Ivan Fink iz RK Dubovac, Tomislav Polić iz Karlovačke športske zajednice,  Danijel Trupković iz Taekwondo kluba Švarča i Petar Banić iz HVIDRA-e. Tereti ih se za kazneno djelo neplaćanja doprinosa i poreza čime su napravili državnom proračunu štetu od 1,8 milijuna kuna.

KARLOVACKO

Naime, račun HRK Karlovac bio je u to vrijeme blokiran zbog dugova, a okrivljenike se sumnjiči da su u gotovini izvlačili novac s računa udruga koji je potom korišten za plaćanje obveza Kluba

Prethodno ročište u ovom slučaju, u listopadu, odgođeno je jer se nisu pojavili svi predstavnici okrivljenih, a jednak je razlog i odgode današnjeg. Novo je sutkinja zakazala za 4. travanj.

– Poseban pisani poziv za to ročište nećete dobivati; bit će 4. travnja u 9.30, to je isto ponedjeljak. Sud će postaviti predstavnika šestookrivljenom RK Karlovcu tako da možemo početi s ročištem, ući u postupak, predložiti dokazne postupke i krenuti s tim, kazala je danas sutkinja Blaženka Lugar Vladić.