Dani draganića

Za prijem izbjeglica iz Ukrajine načelno spremna dva objekta – bivša vojna ambulanta i Jaškovo

Grad Karlovac i gradski Stožer civilne zaštite spremni su u svakom trenutku zbrinuti izbjeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine, kao i dostaviti potrebu pomoć u hrani i drugoj potrebnoj opremi, javljaju iz gradske uprave.

U Karlovcu zasad nije zabilježen dolazak izbjeglica te će se svaka daljnja aktivnost koordinirati s višim razinama – nacionalnim Stožerom i Crvenim križem.

Trenutno su u koordinaciji Stožer Grada Karlovca i Karlovačke županije te  su načelno spremna dva objekta za prijem izbjeglica; Jaškovo i bivša vojna ambulanta u središtu grada, kažu.

Načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar potvrđuje kako ove jedinice imaju uvjete za prihvat izbjeglica. Dodaje kako Karlovačka županija razmatra mogućnost smještaja izbjeglica i u 100-ak napuštenih kuća u ruralnim djelovima županije, naravno uz suglasnost vlasnika.

U danima pred nama pratit će razvoj situacije u Ukrajini i prilagođavati aktivnosti koordiniranim aktivnostima i uputama s državne razine.

Novi izazovi su pred nama, a s obzirom na dosadašnja iskustva s kriznim situacijama, koronavirusom i potresima, sigurni smo da naše službe mogu izvršiti sve zadatke i pružiti adekvatnu i pravovremenu pomoć. Ovom prilikom želimo i svim žurnim službama čestitati njihov današnji dan – Međunarodni i hrvatski dan Civilne zaštite, zaključuju.