Karlovčanin Vlatko Cegur je prije šest godina doživio moždani udar. Na sreću, uz snažnu volju, brzo se oporavljao. Danas ga još muči otežana pokretljivost noge i ruke, no i dalje uporno vježba kako bi bio što pokretljiviji. Moždani udar doživio je u bolnici, no do utvrđenja dijagnoze prošlo je određeno vrijeme jer u bolnici nisu mogli odmah napraviti magnetsku rezonancu, nije radio uređaj. Prebačen je iz karlovačke bolnice u bolnicu u Zagrebu. Liječnici su tada Vlatkovoj supruzi kazali kako je pitanje hoće li uopće preživjeti noć, a ako se i oporavi bit će pitanje koliko će moći biti samostalan u osnovnim svakodnevnim stvarima.

– Prvo, nisam uopće razmišljao da se neću oporaviti. Nisam ništa znao niti o moždanom udaru, nisam pomišljao na najgore. Supruga mi nije niti rekla ovaj dio što su rekli liječnici, tako da sam išao dan po dan uz pomoć supruge i kćeri te šire obitelji. Kolega Darko me vozio u Zagreb na rehabilitaciju jer je supruga radila. Vozio me svaki dan i čekao dva sata dok ja odvježbam. To su sitnice koje ti daju poticaj da ideš još dalje, rekao je Cegur.

Te 2016. godine kada je doživio moždani udar Cegur je bio voditelj odsjeka kriminaliteta droga, a prije toga i načelnik odjela kriminalističke policije, načelnik PP Vojnić.

– Uvjeren sam da je upravo stres pridonio ovome jer sam ranije vodio uglavnom zdrav život, obiteljski život mi je bio sređen, no posao je bio odgovoran i stresan sam po sebi.

Danas Cegur može mnogo toga, a s rehabilitacijom ne staje. Što mu je još motivacija da se bori i koja mu je knjiga bila od velike pomoći doznajte u emisiji Mogu sve.