Dani draganića

Počela je korizma, vjernica poručuje: ‘Krenite čitati Bibliju, meni je promijenila život’

Pepelnica je ili Čista srijeda – blagdan kojim započinje korizma. Vrijeme od 40 dana, ne računajući nedjelje, poseban je oblik pokorničke priprave za Uskrs. Pepelnica svojom simbolikom poziva vjernike na dublje promišljanje i promjenu srca. Iza ovogodišnje Pepelnice stoji poruka pape Franje za molitvu i post za mir u Ukrajini. Sve ono skromno čega ćete se postom odreći usmjerite za pomoć žrtvama rata, poruka je iz Vatikana.

Mnogi se u vrijeme korizme odluče riješiti loših navika i više se posvetiti duhovnom životu. Provjerili smo na koji način pripravu za Uskrs doživljavaju građani.

– Od danas malo drugačiji režim života. Malo postiti od hrane i malo drugačije viđenje života, a pogotovo u ovoj situaciji u kojoj se svijet našao, rekla je Silvestra Budišin.

– Velika sam vjernica, kršćanka prvenstveno i mislim da bismo se u ovo vrijeme trebali odreć nekih stvari, prvenstveno u pogledu nas kao osoba, da radimo na sebi. Sve bih potaknula da krenu čitat Bibliju, meni je to promijenilo život. Ne treba to biti samo hrana iako i to dobro dođe da se očistimo, da budemo lakši i bliži Bogu, no trebamo radit na sebi ko’ ljudima, kazala je Marina Svete.

– Ne znam čega ću se odreć, vjerojatno slatkog. Nisam nekakav preveliki vjernik i kad se odreknem nečeg to traje dva tri dana, kaže Damir Brkić.