Dani draganića

Ekskluzivno: Zgrade i zemljište u Kružićevoj dobile novog vlasnika, mini naselje na Dubovcu do kraja iduće godine

Dubovac će do kraja iduće godine biti bogatiji za mini naselje: u Ulici Petra Kružića bit će dovršena postojeća, te izgrađene dvije nove stambene zgrade pa time konačno završen projekt započet prije 15-ak godina.

Oživjet će ga Roje gradnja, tvrtka iz Vukovara, koja je preuzela projekt Stambene zadruge u stečaju, kupila ga na javnoj dražbi, nakon godinu i pol napokon uspjela riješiti sve papire i kreće u realizaciju.

Najprije je na redu, priča nam financijski direktor tvrtke Ante Hrskanović, zgrada na uglu Kružićeve. To je, podsjetimo, treća zgrada od pet planiranih; dvije su odavno izgrađene i uređene, na ovoj trećoj je nekadašnji projekt zapeo. Novi kreće upravo od nje.

– Po projektu, ova postojeća zgrada ima 42 stana i 2 poslovna prostora, a nove zgrade, koje projektiramo, imat će oko 50 stanova. U prizemlju zgrade 4 planiran je dječji vrtić i jaslice, najavljuje Hrskanović.

Uz već postojeće dvije, u Kružićevoj ulici tako će biti kompleks od pet zgrada sa 150 do 200 stanova. Nešto je to manje nego je prvi projekt predviđao zbog izmjena prostorne dokumentacije.

– Došlo je do izmjene građevinskih uvjeta, prostornih planova, ova nova zgrada koja će biti građena, ne može biti kako je bilo planirano, mora biti odmaknuta 5 metara, tako da smo morali preprojektirati, objašnjava.

Stanovi će biti od 50 do 70 kvadrata, za koje upita potencijalnih budućih vlasnika već ima, u naselju će biti i dječji vrtić, podzemne garaže, 200 parkirališnih mjesta, a cijeli projekt od danas ima i svoju web stranicu www.dubovac.hr.

– Bit će kompletna infrastruktura uređena, u planu je i sanacija fasada ovih dviju zgrada, tako da će čitavo naselje dobiti novi izgled, priča Hrskanović.

U jednoj od tih već uređenih zgrada 8 je stanova sada na prodaju, u ovoj postojećoj, kojoj slijedi uređenje, bude li sve po planu, prodavat će se krajem godine, a u potpuno nove dvije zgrade krajem iduće. Jedna od njih bit će “pametna zgrada”, pretprodaja stanova će krenuti za te dvije kad krene njihova izgradnja.

Roje gradnja, inače, do sad se bavila građevinskim radovima, a ovaj projekt u Karlovcu prvi je kojim kreću i u prodaju onoga što izgrade. No, nakon njega, na redu je drugi karlovački: sa čak 14 zgrada, ali manjih, u kojima će biti 6 do 8 stanova na prostoru od 14.000 kvadrata na Drežniku.