Dani draganića

Gabrijela Fehervari iz Prane osvojila titulu seniorske prvakinje Hrvatske

Veliko je zadovoljstvo svih trenera i članova Prane, što su kao domaćin i organizator doprinijeli da nakon više od 10 godina u gradu Karlovcu ponovno bude organizirano seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou.

Prana je  u suradnji s Hrvatskim taekwondo savezom organizirala PH za seniore u dvorani OŠ Grabrik. Na turniru je nastupio 91 natjecatelj iz 33 Hrvatska kluba. Natjecanje je otvorio karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Prana je nastupila sa sedam natjecatelja. Gabrijela Fehervari je kroz tri pobjede osvojila titulu seniorske državne prvakinje u kategoriji do 49 kg. Gabrijela je prvo u četvrtfinalu svladala Anđelu Turk iz TKD Monter iz Splita sa 17:11, zatim u izjednačenom polufinalu sa 9:8 bila bolja od Petre Goleš iz splitskog Marjana, a u trećoj borbi izborila titulu državne prvakinje finalnom pobjedom 13:9 u borbi s Francis Salomeah Knezović iz zagrebačkog Osvita.

Martin Štefanac u kategoriji seniora do 68 kg, izborio je titulu seniorskog viceprvaka Hrvatske sa dvije pobjede. U prvoj borbi svladao je Begića iz Susedgradskog Sokola rezultatom 12:2, te rezultatom 32:5 u polufinalnoj borbi je pobjedio Kušeca iz TKD Radnik. U finalu je rezultatom 38:5 izgubio od seniorskog prvaka Črepa.

KARLOVACKO

Ivan Latković u kategoriji seniora do 68 kg je osvojio brončano odličje pobjedom protiv Zahirovića iz Osijeka ali je u polufinalnoj borbi zaustavljen od Črepa iz Zagrebačkog Iona.

Nikola Brnardić senior do 63 kg, osvojio je broncu izgubivši u prvoj i polufinalnoj borbi od državnog prvaka iz Zagrebačkog Iona.

Leona Grubiša je u kategoriji seniorki do 49 kg osvojila brončano odličje izgubivši u prvoj i polufinalnoj borbi od Francis Salomeah Knezović iz zagrebačkog Osvita.

Nastupili su još i Tea Trupković i Aleksandra Macut koje nisu uspjele izboriti medalju.

Taekwondo klub Prana po prvi put se našao u ulozi organizatora Državnog prvenstva. Sve je bilo organizirano na visokom nivou, te je ovo klubu jedan veliki poticaj za organiziranje turnira i u budućnosti. Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su svojim angažmanom pomogli na bilo koji način u organizaciji turnira.