Uoči Dana žena tribina “Žene i politika”, Furdek Hajdin: Još uvijek nije dovoljno žena u politici

Povodom Međunarodnog dana žena Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Karlovačke županije organizirala je tribinu “Žene i politika”.  Tribina se održala u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića u ponedjeljak, 7. ožujka. Cilj tribine bio je ukazati na to kako žene imaju neizostavnu ulogu kako u društvenom, tako i u političkom životu.

-Mislim da svaka osoba koja se bavi politkom, bila ona muško ili žensko ima jedan izazov pred sobom jer politika kao struka je stigmatizirana i uglavnom se uz nju vode negativni konteksti. Ženama je to možda još jedan izazov jer udio žena u politici nije velik. Ta brojka raste, ali je daleko od one koja bi po zastupljenosti žena u životu bila proporcionalna, rekla je Martina Furdek Hajdin, županica Karlovačke županije.

Iako kaže kako nije bila diskriminirana u svome poslu jer je žena, mlada načelnica Cetingrada Marina Kalić potvrđuje kako nije uvijek lako.

-Moram priznati da mi je prvih par mjeseci bilo jako teško. Bilo je mukotrpno, ali pošto smo mi žene u politici nema toga što ne možemo  bez malo muke i truda, rekla je Kalić.

Svoje dojmove o ovoj temi podijelile su i saborska zastupnica Maja Grba Bujević, saborska zastupnica i potpredsjednica Hrvatske demokratske zajednice Zdravka Bušić  i saborski zastupnik Davor Ivo Stier.