Povodom Međunarodnog dana žena u Gradskom kazalištu Zorin dom u 20 sati započeo je koncert klape Sveti Juraj. Zajednička je to organizacija kazališta i Udruge pripadnika 110. brigade ZNG/HV Karlovac, te njihova Kluba braniteljica Domovinskog rata. Prvi je to put da su se ova udruga i kazalište na ovaj način organizirali povodom Dana žena.

Sabina Protulipac, predsjednica Kluba žena 110. brigade zahvalila se svima koji su omogućili ovakav koncert kazavši kako su žene u Domovinskom ratu bile ravnopravne s muškarcima ali su se za to morale izboriti.

– Nije manje vrijedna niti jedna supruga branitelja koja je morala biti na radnom mjestu, djecu otpremiti u školu pa kad zasviraju uzbune biti u toj situaciji da ne može do djece, morala je voditi brigu o kompletnom kućanstvu, isto tako sve braniteljice koje su radile u sustavu na različitim mjestima, od prve crte do logistike su dale svoj doprinos jer vojska bez logistike ne može funkcionirati, zapravo svi naši građani su bili dio te priče i nikome ne treba umanjiti ulogu, kazala je Protulipac.

U Klubu žena je 65 članica, nisu sve isključivo braniteljice već su svaka na svoj način davale doprinos u ratu.

– Zajedno smo razmišljali o tome možemo li pozvati klapu Sv. Juraj, napravili zahtjev prema Ministarstvu obrane, ministar se usuglasio, donio odluku i danas ćemo uživati u nastupu klape na sveopće zadovoljstvo svih braniteljica i građanki grada Karlovca, kazao je zadovoljno predsjednik Udruge pripadnika 110. brigade Enver Smajli.

– Velika nam je čast da smo ovdje večeras. Klapa Sveti Juraj HRM je, ja bih rekao, već domaćin u ovom prekrasnom gradu, kazao je Marko Bralić iz klape Sv. Juraj te nam sa smješkom otkrio da žene padaju na njihov šarm.

– dame sasvim sigurno imaju simpatije, pogotovo prema mornarima, znate ono u duhu onih stihova ‘romanitično srce mornara u bijelom odijelu…’ večeras smo u plavom jer je zima i kodeks naše odore je plavi, ali u svakom slučaju lijepo je da dame vole klapu Sv. Juraj i da vole naše pjesme, da ih rado pjevaju. Ovo je jedna lipa večer, lipo druženje i poruka zajedništva, te onoga što sam dan žena po sebi znači, kazao je Marko Bralić.