KABA

“Čavlek” ide u dodatno uređenje – Do rujna saniran pristup tribinama, stepenice, sanitarni čvor, izmješten ulaz…

Nakon što je na njemu obnovljen travnjak i atletska staza, u što je uloženo oko 6,5 milijuna kuna, nogometni stadion “Branko Čavlović Čavlek” ide u dodatno uređenje, vrijedno više od 4 milijuna kuna.

Predstoji mu sanacija pristupa tribinama, stepenica, sanitarnog čvora, obnova vodovodnih i elektroinstalacija, izmještanje ulaza za sjevernu tribinu, prilagodba svlačionica. Sve to kako bi bili ispunjeni minimalni zahtjevi novog pravilniku o licenciranju klubova, a od jeseni omogućeno natjecanje u novom sustavu koji predviđa tri jedinstvene lige na nivou RH.

Grad će izdvojiti više od 3,3 milijuna kuna, ukupna je investicija 4,2 milijuna, a gradonačelnik Damir Mandić pojašnjava da je ovo uređenje nužno kako bi na stadionu mogle biti igrane utakmice minimalno druge lige.

– Nakon što smo u protekle dvije godine uredili novi glavni travnjak i atletsku stazu, a obzirom da je cijeli stadion, pogotovu u dijelu tribina i uvjeta koji se trebaju ispuniti da bi se na njemu igrale minimalno drugoligaške utakmice, mi smo s NK Karlovcem 1919 i HNS-om stavili na stol koji su to sve uvjeti koje bi trebalo ispuniti i zaključili da treba napraviti sanaciju dijela stadiona: dio trbina, pogotovo prolaze, u potpunosti rekonstruirati sanitarne čvorove, kaže Mandić.

Ova investicija donijet će i novi pomoćni teren, s umjetnom travom, površine 7.420 m² koji će omogućiti normalno treniranje i za loših vremenski uvjeta, te zadovoljavati uvjete za odigravanje službenih utakmica

– U tih 4,2 milijuna je i izgradnja novog igrališta s umjetnom travom. Grad Karlovac se obvezao da će osigurati pripremu terena popularnog “Vatrogasca” na “Čavleku”, a HNS je osigurao sredstva za umjetnu travu, priča Mandić.

Odabir izvođača radova slijedi uskoro pa bi ovogodišnje uređenje Čavlekovog stadiona trebalo uslijediti na ljeto.

– Ono što mislim da će, vjerujem do 9. mjeseca biti gotovo na stadionu će se moći odigravati nogometn utakmice po svim pravilima HNS-a, ranga druge lige. Ako Bog da da Karlovac jednog dana opet bude u 1. HNL, ulaganja će biti minimalna. Naš je cilj da “Čavlek” bude na raspolaganju ne samo NK Karlovac, nego i ostalima, da tu bude kvalitetan nogomet i nadamo se da ćemo moći ugostiti i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju; već igraju njeni mlađi uzrasti, a možda i finalu Kupa Hrvatske. Imamo planova i želja, ali da bismo to mogli, moramo odraditi ove radove, napominje.

Ovim radovima neće biti obnovljen karlovački nogometni stadion u cijelosti, a bude li ga trebalo prilagođavati 1. nogometnoj ligi – Gradu to neće biti teško.

omicron