Dani draganića

CGO Babina Gora (ponovo) traži izvođača radova: Hoće li nekome 179,9 milijuna kuna ovaj put biti dovoljno?

– Što je s natječajem za izvođača radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori, zanimalo je županijskog vijećnika Dimitrija Birača.

Kazao je da se poništavaju natječaji pa ponavljaju jer ponude koje stignu, znatno premašuju procijenjenu vrijednost radova, kazao je.

Prošli mjesec, nakon što je prethodni natječaj poništen jer su sve ponude bile više od 179,9 milijuna kuna, koliko je procijenjena vrijednost radova, objavljen je novi natječaj.

– Koja je situacija s tim? Natječaji uporno propadaju jer je vrijednost projekta 180 milijuna bez PDV-a, a ponude su od 250 pa do 400 milijuna kuna? Na službenom webu se navodi da je vrijednost projekta, po novome, od 280 milijuna bez PDV-a. Znači li to da će se nekako probati “nariktati” da idući natječaj ne propadne, pitao je Birač.

Direktorica Kodosa Marija Tufeković odgovorila je da je procijenjena vrijednost radova projektiranja i izgradnje CGO Babina Gora i dalje jednaka.

– Nakon konzultacija s resornim ministarstvom, budući je projekt od strateške vrijednosti RH, poništili postupak. Procijenju vijednost nabave nismo povećali, ona je i dalje nešto manje od 180 milijuna kuna. Natječaj je poslan na objavu 21. veljače, s rokom za dostavu ponuda do 4. travnja, kazala je Tufeković.

No, dodala je, djelomično je izmijenjena dokumentacija o nabavi.

– Na način da smo pojednostavili kriterije za prijavu gospodarskih subjekata i u tehničkom dijelu smo izmijenili neke stvari koje neće utjecati na kvalitetu projekta, ali bi mogle doprinjeti nižim ponudama. Nakon što otvorimo ponude, ponovo ćemo se konzultirati s resornim ministarstvom i nadam se da će ovaj put to doista biti to, izjavila je Tufeković.