• March 16, 2022
  • Ljiljana Zoroja
  • 0

HŽ Infrastruktura zatražila je od Udruge Specijalne jedinice policije Grom da ukloni mural Miši Hrastovu, na Rakovcu. U dopisu koji potpisuje predsjednik Uprave Ivan Kršić, između ostalog, stoji da za mural nisu tražili suglasnost i da je to oštećenje javnog vlasništva.

– Na zidu upornjaka željezničkog nadvožnjaka „Rakovac“ u Karlovcu izrađen je mural za čiju izradu nije izdana suglasnost HŽ Infrastrukture d.o.o. niti je zaprimljen zahtjev za izdavanje suglasnosti. Na muralu se nalaze amblemi s tekstom „Specijalna policija MUP RH“ i „Specijalna jedinica policije GROM PU Karlovačka“ te je za pretpostaviti da je mural izrađen od strane vaše Udruge ili u suradnji s Vašom udrugom. Kako je predmetni mural izrađen bez suglasnosti HŽ Infrastrukture d.o.o. isto predstavlja oštećenje javnog vlasništva te vas ovim putem molimo da predmetni mural uklonite u roku od 10 dana od primitka ovog dopisa, navodi se u dopisu HŽ Infrastrukture.

Mural na Rakovcu, podsjetimo, nastao je na inicijativu karlovačkih Bad Blue Boysa, Udruga Gromova ju je prihvatila, a otkriven je 21. rujna prošle godine.