Dani draganića

Rasprodana Poslovna zona Gornje Mekušje: Posljednju parcelu kupila tvrtka iz Svete Nedelje

Rasprodana je Poslovna zona Gornje Mekušje: posljednju od deset parcela kupila je tvrtka iz Svete Nedelje.

– Gradonačelnik Damir Mandić potpisao i posljednji u nizu kupoprodajnih ugovora za Poslovnu zonu Gornje Mekušje. Time je Zona u cijelosti rasprodana, a kupac posljednje slobodne parcele je tvrtka VISUM ENERGY D.O.O. iz Svete Nedelje. Tvrtka se bavi inženjerskim uslugama u sektoru energetike i mehaničkih konstrukcija i pruža rješenja u pogledu ispitivanja, instalacije i održavanja opreme na energetskim postrojenjima te procesnoj i naftnoj industriji. Prema najavama, na parceli površine 6.968 m i vrijednosti 890.000,00 kuna, tvrtka će se baviti servisnom djelatnošću, javili su iz Grada.

Dosad su u zoni svoje mjesto našle tvrtke: Hidris ineženjering d.o.o. iz Karlovca, Feal Hrvatska d.o.o., ZRE KATOWICE, Valis d’Fructus, d.o.o., Ana-A d.o.o. te Redblock SEE d.o.o.

– Većina tvrtki ishodila je građevinsku dozvolu, a tvrtka ZRE Katowice počela je s izgradnjom poslovnog objekta u zoni. Procjenjuje se da će u slijedećih godinu dana većina tvrtki krenuti s investicijskim radovima i započeti gospodarsku djelatnost. U svojim ponudama tvrtke su najavile zapošljavanje 50-ak osoba s prebivalištem na području Grada Karlovca, a ukupan prihod ostvaren od prodaje iznosi oko 8 milijuna kuna, naveli su iz Grada.

Poduzetnička zona Gornje Mekušje posljednja je potpuno komunalno opremljena zona u gradskom vlasništvu u kojoj je bilo slobodnog zemljišta za prodaju. Grad sada namjerava komunalno opremiti onu na Selcu, koja će se protezati na više od 70 ha, pa krenuti u prodaju zemljišta.