KABA

Žalba zaustavila drugi kolosjek pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, Furdek Hajdin: Nadamo se da će ove godine, a možda i proljeća, započeti radovi

Rekonstrukciji postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, iako je prije dva mjeseca odabran izvođač radova, još će neko vrijeme pričekati – zbog žalbe.

U siječnju je, kao što smo tada i objavili, HŽ odlučio prihvatiti ponudu Strabaga, vrijednu 1,7 milijardi kuna bez PDV-a. No, netko od preostalih ponuditelja – a pet je ponuda bilo pravovaljanih – uložio je žalbu na takvu ponudu, otkrila je županica Martina Furdek Hajdin.

– Ono što je i praksa u tako velikim projektima prisutna, nažalost je da je izjavljena žalba. Nemam informaciju tko je žalitelj, ali sad je to u rukama DKOM-a (Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave) i vidjet ćemo kako će ta žabla završiti, ali svi se nadamo da će u ovoj godini – da ne kažem ovog proljeća – biti započeti radovi, kazala je županica Martina Furdek Hajdin.
Karlovcu, a i cijeloj županiji, bolja povezanost s glavnim gradom itekako je potrebna, posebno zbog dnevnih migranata.
– Govorimo o studentima, zaposlenima koji žive u Karlovcu i Zagrebu ili rade obrnuto. Imamo evidenciju da oko 10.000 stanovnika s područja Karlovačke županije radi na području Zagrebačke županije i u Zagrebu, napomenula je Furdek Hajdin.

Osim rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac u duljini od 44 kilometra, projektom je, između ostalog, planirana i rekonstrukcija triju kolodvora, među njima i karlovačkog.