KABA

GeotermiKA prošla na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čeka rezultate ostalih prijava

Korištenje geotermalne energije za potrebe grijanja u gradu Karlovcu, projektni prijedlog GeotermiKA-e, dobio je zeleno svjetlo, time i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a tvrtka i Grad nadaju se pozitivnim ishodima i na drugim natječajima.

 – Grad Karlovac i naša tvrtka GeotermiKA uspjeli su osigurati vanjska sredstva u razvoju projekta geotermalnih izvora u svrhu proizvodnje toplinske energije. Više od 3,500.000 kuna. Vrijednost ovih sredstava je posebno važna jer s njima oslobađamo proračunska sredstva za druge projekte. Istodobno očekujemo rezultate još nekih prijava na pozive. Naš projekt kojim ćemo naš grad grijati na obnovljivi izvor energije ne možemo financirati samostalno bez financijske podrške EU i hrvatskih institucija. Dug je put ali na dobrom smo tragu. To potvrđuje i rezultat ovog natječaja, objavio je gradonačelnik Damir Mandić na svom službenom FB profilu i čestitao i zahvalio ekipi iz GeotermiKa i nadležnom odjelu za EU i razvoj grada.

Dobivena sredstva su namijenjena uređenju bušotinskog radnog prostora za smještaj bušaćeg postrojenja i jame za proizvodno ispitivanje bušotine KaGT-1 te normalno odvijanje tehnološkog procesa izrade bušotine u istražnom prostoru geotermalne vode Karlovac 1, u Donjem Mekušju.

Projekt kojem je cilj grijanje Karlovca na geotermalnu energiju vrijedan je oko 30 milijuna eura.