Dani draganića

Najpijaniji ovog vikenda 53-godišnjak u Karlovcu s 2,87 promila, policija ustanovila ukupno 304 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda od 18. do 20. ožujka na području PU karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu.

-Tom prilikom utvrđena su 304 prekršaja, a od toga se 29 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 128 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 43 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 10 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,87 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 140 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h, javili su iz PU karlovačke.

KARLOVACKO

Jučer, 20. ožujka, na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 36-godišnji recidivist kojeg su istog dana policijski službenici zaustavili u Vojniću i utvrdili da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registracija prije bez položenog vozačkog, a nije imao ni osobnu iskaznice. Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Danas, 21. ožujka, na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog također je doveden još jedan 36-godišnji recidivist kojeg su noćas policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili u Karlovcu i utvrdili su da upravlja teretnim automobilom zagrebačkih registracija prije stjecanja prava na upravljanje. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 10.000 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.