Dani draganića

KAoperativa za 2022. pripremila niz aktivnosti u prostoru Male scene i Urbanog parka

Savez udruga KAoperativa i u novom razdoblju odabran je za upravitelja Male scene i Urbanog parka Hrvatskog doma. Predstavili su projekte koje provode, kao i plan aktivnosti za 2022. godinu.

-Našim programskim planom za 2022. godinu bit će obuhvaćene glazbene i koncertne aktivnosti, rekreativni sadržaji, neformalne edukacije i različite kreativne radionice, ali i programi suvremene umjetnosti i nezavisne kulture. Ugostit ćemo nekoliko lokalnih festivala različitih tematika. Nastavit ćemo  s društvenim aktivnostima i volonterskim akcijama koje će biti vezane uz daljnje uređenje prostora oko Hrvatskog doma, rekla je Anđela Žapčić, koordinatorica Male Scene i Urbanog parka HD-a

KARLOVACKO

Inače KAoperativa će prostorom Male scene i Urbanog parka upravljati nadolazeće tri godine. Planiraju pojačati komunikaciju među udrugama članicama KAoperative, kao i ostalim udrugama na području Karlovačke županije. Uz to, u planu su redoviti sastanci s jedinicama  lokalne samouprave.

-Naš fokus bit će najviše usmjeren na uspostavljanje društveno kulturnog centra, ali i na ostale prostore u Karlovcu. Tijekom jednog istraživanja od prošle godine uvidjeli smo da su prostori i dalje najvažniji i najbitniji za karlovačke organizacije, za provedbu najrazličitijih programa. Od produkcijskih prostora, pa do uredskih, izložbenih, prostora za treninge, atelje itd. Prostori su nam jedno od najvažnijih stvari, rekao je Denis Mikšić,

Uz aktivnosti koje organiziraju KAoperativa provodi i tri partnerska projekta sufinancirana iz sredstava EU. Oni su vezani uz reformu kulturne politike, jačanje kapaciteta udruga civilnog društva te problematiziraju pitanje adekvatnih prostora za udruge.