Dani draganića

Dom za starije u Dugoj Resi – belgijski investitor nije odustao, dolazak predstavnika na sjednicu gradskog vijeća očekuje se u lipnju

Dom za starije osobe u Dugoj Resi, čija se gradnja krije iza naslova projekta „Mrežnički vrt života“, ne ide niti naprijed ni natrag. Na parceli uz Mrežnicu, u Tušmeru, već je odavno trebalo stanovati oko dvjesto starijih osoba i raditi pedesetak zaposlenika. Međutim, zemljište je i dalje prazno.

Belgijskom investitoru Lindbergh Care planove je pomrsila pandemija koronavirusa, odnosno poskupljenje građevnog materijala zbog koje je vrijednost investicije narasla za desetak milijuna kuna, rekao je na nedavnoj sjednici vijeća gradonačelnik Tomislav Boljar otkrivši da je u kontaktu s predstavnicima investitora te da se od projekta nije odustalo.

Ono što za sada znamo, oni čvrsto žele to napraviti. Imali su problem zbog korone, a sada zbog modela gdje žele „ključ u ruke“. Znači, prvo je bio projekt od 47,48 milijuna, a sada je na 56,58 milijuna kuna. Oni bi htjeli imati izvođača koji će im stvoriti kompletni dpm s uređenjem „ključ u ruke“, a zbog ovog divljanja cijena to nije moguće, kaže Boljar i dodaje da se dolazak predstavnika investitora očekuje na sjednici gradskog vijeća u lipnju.