Turstička tura po Zvijezdi za vrtićance

Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije Bastion nedavno je imala nešto drugačije turiste. Naime, radi se o mališanima karlovačkih dječjih vrtića Karlovac i Četiri rijeke. Uz stručno turističko vođenje prilagođeno njihovom uzrastu, imali su priliku upoznati se sa znamenitostima karlovačke Zvijezde.

Posebna grupa turista, mališani iz vrtića, bili su pravi izazov za profesionalnu turističku vodičicu Mirjanu Cibulka iz Udruge turističkih vodiča Bastion.

Već kod makete karlovačke zvijezde mališani su pokazali da su pravi turisti, bili su uključeni, a pokazali su i predznanje. Šetnja je osmišljena tako da obuhvati najznačajnije točke karlovačke Zvijezde, od makete, zdenca na Trgu bana Josipa Jelačića do Paviljona Katzler i miljokaza, a priča je prilagođena djeci jer se donosi kroz igru.

Radi se o jednoj novoj atrakciji za djecu koja se na samom početku pokazala kao vrlo koristan i zabavan način upoznavanja grada. Ovi turisti iz karlovačkih vrtića, iako su maleni, pokazali su izniman interes za poznate karlovačke znamenitosti pa će, vjerujemo, i oni dalje biti maleni vodiči kad budu šetali sa svojim obiteljima i prijateljima.