Dani draganića

Devetero optuženih u ‘slučaju rukomet’ izjavilo da se ne osjeća krivima

Nakon prijašnja dva ročišta, odgođena jer se na njima nisu svi predstavnici optuženika pojavili, na današnjem ročištu u “slučaju rukomet”, na Županijskom sudu u Karlovcu, bili su svi optuženici i predstavnici optuženih pa je ročište održano, a nastavak suđenja zakazan idući mjesec.

Optužnicom se terete za kazneno djelo neplaćanja doprinosa i poreza, pri čemu je oštećen državni proračun u iznosu od 1,8 milijuna kuna, HRK Karlovac i Dubravko Strnić, tadašnji čelnik, RK Dubovac i Ivan Fink, Karlovačka športska zajednica i Tomislav Polić, TKD Švarča i Danijel Trupković, karlovačka HVIDRA i Petar Banić. Ispred HRK Dubovac bio je Josip Janković, ispred HVIDRE Đurđa Kovačić, HRK-a Karlovac Damir Karajić, a ispred Karlovačke športske zajednice Željko Šančić.

Optuženici, njih devet, što fizičkih što pravnih osoba, su na današnjem ročištu izjavili da se ne osjećaju krivima, a njihove obrane da se ne protive predloženim dokazima Državnog odvjetništva koji se odnose na materijalnu dokumentaciju i ispitivanje svjedoka.

Svi oni su u periodu od 2007. do 2008. godine, prema optužnici Državnog odvjetništva, u gotovini izvlačili novac s računa udruga koji je potom korišten za plaćanje obveza HRK Karlovac koji je u to vrijeme bio u blokadi zbog dugova.

Nastavak suđenja zakazan je za 31. svibnja u 9:30 sati.

Pozivi se neće posebno dobivati, već će se pozvati svjedoci: Željko Gobac, Željko Mrljak, Ivan Polenc, Dražen Tuškan i Davor Celinščak te vještak Dario Janković zaključeno je na Županijskom sudu.