Damir Škrtić poznati je doktor veterine i zaljubljenik u glazbu i folklor. Za svoj rad dobio je plaketu Karlovačke županije za 2021. godinu. Cijeli svoj život, kazao nam je, radi ono što voli. Zahvalan je županiji što je prepoznala njegov dugogodišnji naporan rad za boljitak društva u cijelom kraju.

– Radim 34 godine, veterini sam posvetio knjigu ‘Doktore pomozite’ koju sam objavio 2011. godine. Cijeli život sam na raspolaganju noć i dan svima korisnicima, našim njuškicama… godine su to truda i iskustva, davanja svoje ljubavi, mi štiteći zdravlje životinja štitimo i zdravlje ljudi. Suzbili smo tako bjesnoću i druge bolesti tako da ljudi nisu više ugroženi kao što su nekada bili, kazao je Škrtić koji je oduvijek volio glazbu.

Za sebe kaže da je veliki diskofil jer ima kolekciju od čak 6 tisuća ploča. Autor je nekoliko glazbenih emisija i emisija koje se bave životinjama. Tako je radio Glazbeni put i Životinjska farma na Trend tv-u, a sada vodi emisiju Glazbom kroz život i Njuškica zdravlja na Prvom Karlovačkom. Škrtić gaji i veliku ljubav prema folkloru. Gotovo 20 godina je predsjednik KUD-a Izvor iz Generalskog stola. Ovih dana upravo radi na monografiji KUD-a koja bi svjetlo dana mogla ugledati do 17. siječnja 2023. godine kada je 20. obljetnica KUD-a.

– Monografija će imati oko 400 stranica. Zahtjevan je to posao koji me raduje jer želim sve ljude koji su radili na očuvanju običaja, pjesama i plesova sačuvati od zaborava, da to ostane jedna lijepa uspomena na Generalski stol i Karlovačku županiju, rekao nam je Škrtić.

Kroz sve ove godine dobili su mnogo priznanja i nagrada pa će i monografija biti bogata. Podsjetimo, od prošle jeseni Škrtić je na čelu ZAKUDA Karlovačke županije.

– Trudim se da sa svim udrugama koje su članice ZAKUD-a ravnopravno odrađujem zadatke koje bih kao predsjednik trebao, da im pomažem oko programa i slično. Uredili smo prostor ZAKUD-a u Domu Zrinski koje su sad pred otvorenjem. Sve u svemu, jedan strašan rad, zaključio je Škrtić.

A sav taj veliki rad podržava njegova obitelj, od supruge do djece i unuka. Doktoru Škrtiću želimo sve najbolje u daljnjem radu, kako u veterinarskom tako i onom kulturnom.