Programe karlovačkih udruga Grad i tvrtke u njegovom vlasništvu ove će godine poduprijeti s više od milijun kuna.

Najavile su to na današnjoj pressici pročelnice Draženka Sila Ljubenko i Dijana Kujinek, preciziravši da je u gradskom proračunu za financiranje projekata udruga predviđeno 350.000 kuna, dok će im 700.000 kuna dati gradske tvrtke Čistoća, Zelenilo, Inkasator i Vodovod i kanalizacija. Natječaje za dodjelu sredstava i Grad i tvrtke objavili su danas na svojim internetskim stranicama.

– Želimo osigurati financiranje najkvalitetnijih projekata, a Grad će pratiti provođenje projektnih aktivnosti i kontrolirati utrošak sredstava. Financirat ćemo projekte udruga u šest programskih područja: razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima udruga; grad za mlade; razvoj poljoprivrede i zaštita ambrozije; grad prijatelj djece; udruge proistekle iz Domovinskog rata i projekte i aktivnosti od interesa za grad Karlovac, kazala je Sila Ljubenko.

Da olakšaju udrugama prijavu na natječaje, najavila je Kujinek, organizirat će radionicu 20. travnja u Velikoj gradskoj vijećnici, koja će biti i na Youtube kanalu Grada, dok su sve informacije na gradskoj web stranici, a za dodatna pitanja otvoren e-mail udruge@karlovac.hr. I prijava na gradski natječaj ovaj će put biti puno jednostavnija putem aplikacije SOM natječaji, na stranici Grada www.karlovac.hr, gdje ne moraju sve ispuniti odjednom, a bit će i e-mailom upozoreni kada se bude približavao rok za predaju prijava.

Taj je rok 9. svibnja.