Dani draganića

Grad smanjuje zakupnine poslovnih prostora u svom vlasništvu – ovisno o djelatnosti, za 5 do 30 posto, tradicijskim obrtima upola

Grad Karlovac smanjit će zakupninu poslovnih prostora u svom vlasništvu za 5 do 30 posto, ovisno o djelatnosti koju zakupci obavljaju, a tradicijskim obrtima će zakupninu prepoloviti. Za dodatnih 10 posto zakupninu će Grad umanjiti ako se radi o poslovnim prostorima na ruralnim područjima.

– Cilj ove mjere je olakšati i očuvati poslovanje najviše ugroženog  sektora gospodarstva– malog poduzetništva i obrtništva. Umanjenja se dodjeljuju temeljem djelatnosti koju obavljaju postojeći zakupnici poslovnih prostora. Postotak umanjenja je utvrđen uvažavajući nedostajuće djelatnosti u Gradu, tradicijske obrte, te područje/naselje gdje se prostor nalazi. Cilj je da se dodatno olakša poslovanje poduzetnicima na ruralnom prostoru, obrazložila je prijedlog pročelnica Daniela Peris.

Odluka će vrijediti do kraja godine. Naravno, nakon što sutra Gradsko vijeće donese odluku o smanjenju zakupa poslovnih prostora, što će vijećnici, nema sumnje, učiniti.