Dani draganića

Poprilično zaiskrilo između Malović i Ribića, Svetić smirivao situaciju, zvonio, upozoravao – sve zbog Ivkinog imenovanja direktorom

Izgleda da su sjednice uživo karlovačkim vijećnicima poprilično nedostajale jer je nakon one prije dva tjedna, koja je bila zanimljiva, ova današnja bila skoro pa opasna.

Poprilično je zaiskrilo na relaciji Dragica Malović (SDP) – Alenko Ribić (DP) i to nakon što je Malović “piknula” gradonačelnika Damira Mandića (HDZ).

– Gradonačelniče, čestitam što su mediji “prokljuvili” ime direktora Čistoće! Čestitam i Vama i HDZ-u, dugo ste čekali na namirenje partnera DP-a! Je li time formalizirana suradnja s DP-om, je li DP namiren, možemo li očekivati neke nove direktorske pozicije za DP, redala je Malović pitanja, a sve zbog imenovanja direktorom Čistoće Vlatka Ivke, predsjednika županijskog HDZ-a.

Odgovarajući joj, Mandić je ustvrdio da Ivkin izbor nije politička trgovina i da ga nije izabrao on, nego Nadzorni odbor tvrtke, i to jednoglasno.

– Ne vidim tu političku trgovinu, nego preuzimanje odgovornosti. I Ivka i svi ostali direktori su i osobno i profesionalno odovorni, kazao je Mandić.

Na inzistiranje Malović da odgovori da ili ne, uzvratio je da u politici ne može biti tako jer je ona ozbiljan posao. Malović je, pak ustvrdila da je njegov odgovor tipičan politički, a njihovu raspravu zaustavio je predsjednik Vijeća Marin Svetić (HDZ) pa kad je u tome uspio, pohvalio ih je:

– Zahvaljujem oboma! Divni ste!

Vjerojatno tad nije ni slutio da će morati ponovo smirivati situaciju na istu temu, ali puno žešću, između Malović i Alenka Ribića (DP). Ribić je postavio vijećničko pitanje o nekadašnjem prognaničkom naselju na Gazi, a onda iskoristio to što je za govornicom da kaže poneku o Ivkinom izboru.

– Kolegici Malović bih odgovorio…, počeo je Ribić.

– Ne može, to je povreda Poslovnika, reagirala je Malović iz klupa.

– Da je bila politička trgovina, Ivka bi bio direktor prije godinu dana, nije stajao Ribić.

Da se radi o povredi Poslovnika – po kojem vijećnik ne može odgovarati vijećniku – upozoravali su i dalje iz klupa, Ribić se nije dao, Svetić je zvonio i upozoravao da tako ne ide, da tako ne mogu raspravljati, Ribić je ponavljao svoje, Malović svoje, potrajalo je to nekoliko minuta, no na kraju je bilo po Svetićevom – prekinuo ih je i spriječio daljnje prepucavanje.