Dani draganića

U Cetingradu otvorena prva ljekarna- do sada su stanovnici po lijekove morali putovati čak 19 kilometara

Na inicijativu Karlovačke županije i dobivenom suglasnosti Ministarstva zdravstva u Cetingradu od 1. travnja stanovnici mogu po lijekove u novootvorenu ljekarnu. Karlovačka ljekarna financirala je investiciju s 95 tisuća kuna, rekla je ravnateljica Snježana Skukan.

Načelnica općine Cetingrad sretna je što je projekt ostvaren i što će svakako biti od velike pomoći mještanima koji su do sada po lijekove odlazili u ljekarnu Slunj koja je udaljena 19 kilometara.

Ova ljekarna nije posljednja novootvorena u ruralnim područjima Karlovačke županije napomenula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

– Prva otvorena je ova u Cetingradu, u ovom trenutku završeni su radovi u Plaškom, u cijelosti je uređen prostor ljekarne, očekuje se raspisivanje natječaja za zakup prostora. Tu su još Bosiljevo i Generalski stol, sve jedinice koje imaju ljekarničku djelatnost su zadovoljile zakonske propise, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Otvaranje ljekarni u ruralnim područjima samo je jedan od načina kako zadržati stanovništvo koje sve više migrira prema urbanim sredinama.