Članovi Udruge radosno su dočekali okupljanje bez maski jer tijekom dvije pandemijske godine i njijhova su druženja bila svedena na minimum, a pod maskama nisu mogli jedni drugima u potpunosti pružiti osmijeh i podršku zbog ograničenja.

Prema riječima predsjednice Udruge Anđe Perak, bila je ovo prilika pokazati što su sve izradili tijekom nekoliko mjeseci na radionicama: pisanice, zečiće, ptičice i piliće, torbe i razni drugi prigodni ukrasi. Sve to ih opušta jer uz rad nerijetko mogu kroz razgovor podijeliti i lijepe i manje lijepe emocije koje nose zbog svojih gubitaka.

Redoviti gost na okupljanjima Udruge je fra Vlado Mustač, župnik Župe u Đurmancu, inače u ratno vrijeme bio je gvardijan u Župi Presvetog Trojstva i od toga vremena pruža podršku obiteljima poginulih branitelja.

Uvijek je ovo druženje i prigoda prisjetiti se na dane kada su dijelili dobro i zlo tijekom rata, ističe fra Vlado.

Na druženjima im se uvijek pridruže i predstavnici drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i predstavnici Grada Karlovca, Karlovačke županije i Ministarstva hrvatskih branitelja, a tako je bilo i ovog puta.