KABA

Đački proljetni dani u Gradskoj knjižnici odlično posjećeni

Đački proljetni dani u Gradskoj knjižnici u Karlovcu omogućavaju učenicima korisno i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena na uskršnjim praznicima. I ovog proljeća organizirani su s ciljem kako bi učenike potaknuli na kreativnost.

Laura Ostrogonac učenica je 4. razreda i jedna je od mnogih osnovnoškolaca koji vole dolaziti na kreativne radionice u Gradsku knjižnicu. Na jednoj od radionica trebali su napraviti leptir od papira, a radionicu je vodila knjižničarka Dubravka Vaštuka koja je kazala kako su radionice odlično prihvaćene kod djece i uvijek bude veselo i dinamično. Za sve radionice potrebno se prethodno prijaviti.

Kako bi školarci na kvalitetan način provodili svoje praznike, ovakve radionice knjižnica provodi već 26 godina, točnije od 1996. godine. U početku su to bili samo ljetni đački dani namijenjeni učenicima na ljetnim praznicima, no onda su radionice počeli organizirati i na proljetnim i zimskim praznicima.

Sve informacije o radionicama mogu se pronaći na službenoj web stranici Gradske knjižnice. Za sve koji se još nisu uključili ili nisu stigli zauzeti mjesto bit će prilike zasigurno na ljetnim praznicima.