KABA

Knjiguljica dobitnica Plakete Karlovačke županije: Najponosniji smo na naš projekt ‘Vrijeme je za priču’

Dobitnici Plakete Karlovačke županije za 2021. godinu su supružnici Maja i Gordan Kurs, vlasnici knjižare Knjiguljica koji već godinama neumorno rade kako bi najmlađi stanovnici Karlovca bili uključeni u ono najvažnije- kulturu i obrazovanje na zabavan način. Za plaketu ih je kažu predložila platforma Možemo. Prošle godine osvojili su nagradu za najbolju samostalnu knjižaru u RH od strane Ministarstva kulture i medija.

– Najponosniji smo na naš projekt ‘Vrijeme je za priču’. Radi se o aktivnosti čitanja priče za djecu gdje nam dolaze djeca od nepunih godinu dana do čak 9 godina starosti. Rekla bih da smo već odgojili jednu generaciju malih čitatelja. Oni maleni koji su nekada dolazili sada su školarci i u našem su malom čitateljskom klubu. Najponosniji smo iz tog razloga što nas je bilo jako malo kad smo krenuli s tim projektom. Od dvoje, troje djece na početku danas brojimo 15-20 djece koju roditelji dovode svaki petak na druženje i čitanje priča, kazala je vlasnica Maja Kurs.

Knjiguljica uspješno posluje već 9 godina. Mnogi hrvatski ali i svjetski renomirani književnici za djecu posjetili su Karlovac upravo zahvaljujući gostovanju u Knjiguljici.

– Moram napomenuti da smo od prvog dana nas dvoje supružnika zajedno u tome uz našu kolegicu Nevenu Zuber, mi smo magični trojac koji već 9 godina radi i tako ćemo i nastaviti dalje. Nije uvijek bilo lako, tu je troje djece i ostale dnevne obaveze ali nastavljamo dalje istim tempom, možda i pojačanim, kazao je vlasnik Gordan Kurs.

Plan za dalje imaju, između ostalog nastavljaju s pričanjem priča i organizacijom susreta s književnicima. Sve informacije o susretima mogu se pronaći na facebook stranici Knjiguljice.

omicron