Dani draganića

Nakon tri godine, mali nogometaši ponovno zajedno na ilovačkom terenu

Juniori iz Rijeke te Karlovačke i Zagrebačke županije zaigrali su ovoga vikenda međunarodni turnir u organizaciji NK Ilovca

Nakon što je prve godine turnir spriječilo loše vrijeme, okolnostima koje su obilježile druge dvije godine se nitko nije nadao. S dolaskom lijepog vremena, ali i ublažavanjem korona mjera, na nogometne su terene istrčali i oni najmlađi.

– Nakon pune tri godine vratili smo naš memorijalni turnir u spomen na našeg ekonoma i oružara Drage Stankovića Joleta. Radi se o turniru koji je unesen u službeni kalendar HNS-a, te je poznat kao jedan, ako ne i jedini najmasovniji u našoj Karlovačkoj županiji, objasnio nam je Alen Škrtić, voditelj škole nogometa NK Ilovac.

Na turniru je nastupilo 50 momčadi iz Rijeke te Karlovačke i Zagrebačke županije, pa čak i iz Velike Kladuše. Osim nogometnog terena, pune su bile i tribine jer su nakon hladne zime i dvoranskog nogometa, sunčano vrijeme iskoristili i roditelji malenih igrača.

Organizator ovog međunarodnog turnira je Nogometni klub Ilovac, a kako nam prepričava voditelj škole nogometa, ovo je trebala biti jubilarna godina turnira koji se do prije koronavirusa obilježavao svake godine.

– Prve smo ga godine morali otkazati zbog vremenskih neprilika, a druge dvije godine zbog koronavirusa. Osjećaj je predivan. Inače je ovo trebao biti jubilarni 10. turnir, ali sada je 7. nakon tri godine pauze. Poslužilo nas je vrijeme, svi koji su se prijavili su se odazvali i stvarno smo ponosni na to.

 

Lucija Žeger